Lihtsad viisid elujõu ja optimismi säilitamiseks ilma pillideta, kui akna taga on niiskus ja udu ja suur soov puhkusele minna aga pühad on veel kaugel.

Talvel saab päikest asendada mitte ainult D-vitamiiniga, Druskininkais särab see aastaringselt lasterannas ja veepargi spaa-alal. Ja endorfiinide taset (rõõmuhormooni), isegi halva ilmaga, tõstab jalutuskäik, spa külastus, karastamine, saun või ekstreemsport nagu näiteks suusatamine Snowarenas.

leedu

Kuurordis teavad, kuidas säilitada päikesekiirte tugevust ja terapeutilist toimet igal aastaajal. Valisime top 5 parimat päikese asendusvõimalust, mida saab immuunsuse tugevdamiseks kasutada.

  1. Valgusteraapia on kõige levinum viis päikese saamiseks ilma päevitamist.

Protseduuri kasutatakse peaaegu kõikides Druskininkai sanatooriumides. Näiteks Egles Sanatorijas valgusteraapiale lisatud fototeraapia (ultraviolettkiirguse abil). Bioproton seadmega protseduure tehakse linnahaiglas ja hotellide tervisealadel, näiteks SPA GODAl.

lietuva

Valgusteraapia on meeldiv soojus, eredate kiirte kasutamisega, mis tungivad sügavale keha kudedesse, kuid  ultraviolettkiirguseta. Polariseeritud valgus toimib rakutasandil, kiirendab ainevahetusprotsesse. Selle meetodi üks olulisemaid eesmärke on immuunsüsteemi stimuleerimine.

2.Krüokamber – kui külm teeb meid tugevamaks

Krüoteraapia leevendab kiiresti ägeda ja kroonilist valu, põletikulisi protsesse, aktiveerib vereringet, parandab meeleolu ja und ,ning tugevdab immuunsüsteemi.

Druskininkais saab protseduuri tellida Egles Sanatorijas ja linnahaiglas. Egles Sanatorijas tuleb siseneda ruumi, kuhu on peidetud kaks kaamerat, mille temperatuur  miinus 100 kuni miinus 140 kraadi. Ujumistrikoos, jalgadel – puidust jalatsid, kätel – kindad, peas – müts … ja ongi kõik.  Linnahaiglas kasutatakse krüokapsel – vertikaalset aparaadi, kus termomeeter näitab kuni miinus 160 kraadi, keha on külmas ja pea on väljas.

krüoteraapia

Krüokambri sees keerleb jääudu, kuid vedel lämmastikgaas ei külmu äärmiselt madalatel temperatuuridel ja kogu protsessi ajal olete arsti jälgimise all. Aga kui kambrist tuled välja, tahad naerda…

3. Muda ja mineraalvee jõud, looduslik detox 

Siin on välja toodud vaid mõned mudaravi omadused, mis tugevdavad immuunsüsteemi: parandab verevoolu kudedes ja elundites, suurendab lümfivoolu, antibakteriaalne toime, suurendab hapnikutarbimist, stimuleerib ainevahetust, parandab naharakkude taastumist, eemaldab kehast toksiine. Lisaks kõigile ka rahustab ja lõõgastab…

Muda vannid lahjendatakse mineraalveega. Lisaks muda erineb koostise poolest, näiteks  turbale lisatakse sapropel, taimsed tinktuurid, läbu muda lastakse elektrivoolu (galvaaniline muda).

mudaravi

Mineraalvannidele on lisaks mineraalveele erinevates proportsioonides lisatakse kümneid kasulikke komponente . Mineraalvesi osoneeritakse, sinna ka lisatakse ingver, jood, merevetikad, männi, nõgese, kaselehtede ja pungade ekstraktid, kadakas, kuusk, lavendel, tüümian, rosmariin, roos, jõhvikas, männipungad ja nõelad.

Mudaravi protseduurid ja mineraalvannid on saadaval peaaegu kõigis Druskininkai kuurordi sanatooriumides ja spaas.

4. Hapniku- ja haloteraapia: hingake sügavalt, see ei ole valus.

Druskininkai ümber on metsad, õhk on värske ja aromaatne. Kuid õhus olev hapnik tänapäeval umbes 21% männimetsas ning kodudes ja kontorites – mitte rohkem kui 20%, sisaldab mitmesuguseid toksiine. Hüpoksia ehk hapniku puudus langetab mitte ainult immuunsust, vaid ka on depressiooni tekke põhjus, toob kaasa unehäireid, peavalu ja nii edasi. Lisaks kõndimisele  tasakaalu aitab täiendada hapnikravi. Näiteks UPA Medical spaas saate hingata puhast hapniku hapnikumaskiga. Loomulikult on parem teha seda kuurina: kuni 10 seanssi.

Soolaruumid, haloteraapia, võimalus sukelduda merekliimasse on veel üks lihtne ja taskukohane viis immuunsuse tugevdamiseks. Protseduur aitab puhastada hingamisteed , meresool küllastab rakke kasulike ioonidega. Druskininkais on see veel üks võimalus lõõgastamiseks -vaikne muusika, hubased toolid ja pleedid. Haloteraapia on olemas peaaegu kõikides sanatooriumides ja spaades.

5. Liikumisteraapia – tervislik tegevus iga ilmaga

Druskininkais saate sportida ja treenida aastaringselt. Pole tähtis, milline on väljas ilm. Isegi tööreisil enne konverentsi saate nautida joogat, pilatest, Hiina võimlemist või fitnessi. Spordisaalid ja basseinialad kuuluvad hotellide ja sanatooriumide programmidesse. SnowArena sisesuusakeskus on avatud aastaringselt.

Amberton Green SPA Druskininkai pakub liikumisteraapiat. Virtuaalreaalsuse ICAROS PRO nonstop treeningu ajal näete, kuidas keha koormustele reageerib. Seal on väike jõusaal, kus simuleeritakse mäeronimist HUBER 360 Evoulution aparaadi abil.

druskininkai

Aga kui vihm ja niiskus ei hirmuta – tasuta spordiväljakud  asuvad K. Dineikose nime saanud pargis ja näiteks Druskonise järve lähedal. Ja sa võid alati kõndida Päikese rajal mööda  Nemani ja Ratniche jõge.

Rohkem infot leiad www.druskininkai.lt kodulehelt.

 

Kui soovid leida huvitavaid kohti Eestis ning mitte ainult, armastad reisida, siis vaata minu Instagrami ja Facebooki lehte. Jälgi minu reise Balti riikides ja mujal maailmas! Liitu TravelBlog Baltic uudistega ja tead alati, kuhu minna, et mõnusalt aega veeta!