Täna räägin teile  Alūksnest . Nagu teate, mulle väga meeldivad provintsiaalsed Balti linnad ja huvitavad kohad. Lätis, Leedus ja Eestis on neid palju ja nad on kõik erinevad ja väga ilusad.

See oli minu esimene  Alūksne külastus. Sügis oli ebatavaliselt päikesepaisteline ja suurepärase ilmaga. Miks mitte külastada väikest Läti kuurortlinna? Kutsun Sind virtuaalsele Alūksne  ringreisile !

Linna ajalugu on rikas. Linna nimi on mitu korda muutunud. Üks kuulsaim on Marienburg. Linna sattudes tunned kohe erilist energiat. Olin oktoobri alguses. Suvel on siin palju rohkem rahvast. Linnas elab umbes 8000 inimest:

aluksne

1. Luteri kirik ja vaateplatvorm  Alūksnes

Linna arhitektuurne ja ajalooline koht on luteri kirik:

läti

Siin on võimas vaateplatvorm sümboolse sissepääsupiletiga annetuse kujul:

aluksne

Vaateplatvormilt avaneb suurepärane vaade linnale:

sügis

Kirik ise on huvitav ka oma võlvlae ja oreli poolest:

kirik

2. Alūksne  kaks lossi, järv ja 4 saart

Alūksnes, nagu ka Siguldas, on kaks lossi. Üks uus, üks vana. Uues on muuseum, kus pildistamine on keelatud, nii et ma ei saa teile selle kohta midagi öelda. Uus loss on taastatud, kuigi pole selge, mis seal sees peale muuseumi veel on:

aluksne

Vana lossi varemed, õigemini see, mis sellest alles on.

loss

Ilmaga vedas  ja pean tunnistama, et sügisel on siin väga ilus:

läti

Loss oli minu arvates muljetavaldav vaadates alles jäänud detailidele:
latvia

3. Alūksne Lossisaar

Lossi lähedal asub lossisaar:

loss

Arvan, et saare kõrvalt vaateplatvormilt on väga lahe ringi  vaadata, kahju, et sinna ronida polnud aega. Sealt  saab ka tõmbnööriga hüpata.

latvia

Linn ise asub järve ääres. Kokku on linnas, õigemini järvel 4 saart. Suvel on palju vee meelelahutusega seotud tegevusi. Ja sügisel on siin ainult kohalikud kalurid:

järv

Ja järvel saate paadiga sõita:

Aluksne

4. Kaasaegne ja mugav  Alūksne

rand

Samuti on siin olemas multifunktsionaalne keskus:

aluksne

Katuse peale saab ronida:

aluksne

Siin avaneb vaade järvele või saate lihtslat värsket õhku hingata:

aluksne

Lähedal on mänguväljak:

latvia

5. Glika tammed

Muideks! Alūksnes  on ebatavalised tammed – Glika tammed. Huvitava ajalooga kohalik vaatamisväärsus ja milline ajalugu selle taha- proovige  ise järgi uurida  Alūksnes!

glika

P.S Aitäh reisi korraldamise eest Mari reisifirmale , võtke nendega julgelt ühendust, kui soovite grupiga või individuaalselt ekskursioonile minna. Reisiplaaniga saab tutvuda siin.

Mind leiate sotsiaalmeediast Facebookis ja Instagramis. Liituge TravelBlog Balticu uudistega ja lugege reisimisest Baltikumis ja mujal maailmas, palju huvitavat ootab Sind! Lugege, liituge, kommenteerige ja jagage oma muljeid.

Samuti võite minuga ühendust võtta, kui olete huvitatud koostöös. Pakume turismitoodete ja -teenuste reklaamimist veebisaidil, ajalehedes, kirjanduses, sotsiaalvõrgustikes ja muus meedias. Lätis, Leedus, Eestis ja mujal. Teeme igasuguse keerukusega foto-, heli- ja videosisu. Kui soovid lähemalt arutleda , võta julgelt ühendust: alexander@travelblog.lv