Täna tõstatame väga olulise teema. Sanatooriumid ja ravi Valgevenes on väga aktuaalne teema. Balti riikides kasvavad spaahoolitsuste hinnad pidevalt ja mõned protseduurid peab ootama pikemat aega. Lisaks on Valgevenes rohkem sanatooriume kui Lätis, Leedus ja Eestis kokku.

Oma kogemusi ja teadmisi selles küsimuses jagab turismi ja reisi ekspert Marina Tugaleva. Marina on reisifirma “Mari” asutaja ja omanik. Marina oskab spaahoolitsusest rääkida oma kogemusest, ta on isiklikult paljudes Valgevene sanatooriumides ja meditsiinikeskustes käinud, ka nendes mida me selles artiklis mainime. Miks inimesed lähevad Valgevene ravile? Kui palju see maksab ja mida peate teadma? Täna püüame koos Marinaga sellele küsimusele vastata.

Mida ravitakse Valgevene sanatooriumides?

Tervisehäda number üks on luu- ja lihaskonna süsteem – liigesed, põlved ja jalad. Kopsuhaigused ja Covidi-järgne sündroom on samuti levinud probleem. Närvisüsteemi ja seedesüsteemi ravi ja taastamine, nägemise parandamine, hambaravi, günekoloogia, kardioloogia. See on vaid väike osa aktuaalsetest tervise probleemidest.

Valgevene sanatooriumides saate täieliku hulga meditsiiniteenuseid. Alates haiguste diagnoosimisest kuni professionaalse ravini. Arsti külastused, testimised, meditsiinilised protseduurid ja konsultatsioonid ning psühhoteraapia on peaaegu kõigi sanatooriumide reisipaketide hinna sees. Samuti võivad sanatooriumid aidata vajalikute dokumentide ja saatekirjade koostamisel .

Valgevene sanatooriumidel on arenenud meditsiini infrastruktuur.

Meditsiiniturism Valgevenes on väga arenenud. Valgevenes on umbes 300 sanatooriumi, meditsiiniasutust ja rehabilitatsioonikeskust. Palju raha investeeritakse infrastruktuuri, seadmetesse, sanatooriumidesse ja meditsiini alale.

Näiteks sanatoorium “Sputnik” hakkas hambaraviteenuseid pakkuma ,ning hiljuti oli juurde ehitatud uus korpus. Alustas oma tööd uue hambaraviseadmetega osakond. Patsiendid ei tunne valu ega kuule puurimise heli. Näiteks Lätis sellist varustust lihtsalt ei ole. Hambaravi teenust kasutanud kliendid on väga rahul teenuste kvaliteedi, hindade ja arstide suhtumisega.

Valgevene sanatooriumidel on väga meeldivad hinnad.

Kuigi nüüd on Valgevenes ka hinnad tõstetud, on nad ikkagi palju odavamad kui  Läti sanatooriumides. Näiteks 1 tund kogu keha massaaž võib maksta 10 eurot. 3 iluprotseduuri eest sanatooriumis Letsy veebruaris maksis Marina 15 eurot. See koosnes näomaskist, massaažist ja koorimisest.

Balti riikides selliseid hindu lihtsalt ei ole. Suvel, kuumal hooajal, on Valgevene sanatooriumide hinnad kõrgemad. Keskmine hind suvel on umbes 450-500 eurot inimese kohta 12 päeva eest. Oktoobri-detsembri hinnad on palju madalamad. Jaanuaris-veebruaris on palju eripakkumisi ja allahindlusi. Talv-sügis on parim periood, millal saab soodsalt Valgevene sanatooriumid külastada ja tervist parandada.

Valgevene sanatooriumides on kogenud ja sõbralikud meditsiinitöötajad ning kõige uuemad seadmed.

Valgevenel on hea meditsiinibaas ja pädevad arstid. On palju protseduure, mida saab kohe ja ei pea järjekorras ootama (mõnele protseduurile ooteaeg Lätis pool aastat). Valgevene sanatooriumides saate teha keha täieliku diagnoosi, analüüse ja kohtuda eriala spetsialistiga, ja see kõik on kohapeal.

Samuti on vaja tunnustada töötajate austava suhtumist välismaa klientidesse. Nad on väga tähelepanelikud, leiavad kompromisse, kliendid külastavad arsti 3-4 korda. Arstid määravad palju tasuta protseduure, mis on väga meeldiv, on ju. See on see, mis meelitab siia turiste.

Valgevene populaarsed sanatooriumid. Kogenud reisieksperdi soovitused.

Valgevenes on umbes 300 sanatooriumi, täna räägime mõnedest. Marina Tugaleva külastas kõiki neid Valgevene sanatooriume isiklikult. Ja mõnedes viimaste aastate jooksul on olnud korduvalt. Sanatooriumide “tähtede arv” on Marina subjektiivne hinnang.

Lepeli sõjaväe sanatoorium 3 * Vitebski piirkonnas.

Sanatoorium asub kahe  süvaveejärve Bobritsa ja Schiboti vahel.

valgevene

Sanatoorium on  väga populaarne eakate seas- vanuses 60+ . Sanatooriumil on eraldi hooned. Meditsiinitöötajate väga tähelepanelik ja sõbralik suhtumine ning suur hulk tasuta protseduure. Väga head raviprogrammid kuni 6 protseduuri päevas vastavalt arsti ettekirjutusele.

sanatoorium

Lepeli sõjalise sanatooriumi meditsiiniline profiil: südame-veresoonkonna süsteem, luu- ja lihaskonna süsteem , seedetraktid, mitte-tuberkuloossed hingamisteed, närvisüsteem, ainevahetus, günekoloogilised haigused.

Sanatoorium “Radoon” Grodno piirkonnas 3*

See sanatoorium on Valgevene tuntuim. Hiljuti renoveeritud, ehitatud uus hoone. Kui küsite valgevenelastelt, kuhu nad ravile läheksid, vastab enamik neist Radoonile.

valgevene

Sanatoorium asub ainulaadses kohas elavatel radooniallikatel. Ka siin on Dikoe järve looduslik terapeutiline muda. Siit ostavad neid kõik teised Valgevene sanatooriumid.

valgevene

Siin voolab tõeline elus terapeutiline muda läbi torude otse vanni. Super raviprogrammid, millel on suurepärased tulemused ja  luu- ja lihaskonna süsteemi klientide tagasiside on väga kõrge. Sanatooriumis on bassein, selgroo vertikaalne ja horisontaalne venitus võimalus.

valgevene

Kuid üks väike miinus on- sanatoorium asub metsas ja läheduses puudub infrastruktuur. Lähedal asub sanatoorium “Alfa Radon 4 *”, erinevus on  tubades, toidus ja teeninduses.

valgevene

Sanatoorium Radoon meditsiiniline profiil : luu- ja lihaskonna haiguste, närvisüsteemi haiguste, naiste ja meeste suguelundite ravi.

Sanatoorium Naroch 3* Narochi piirkonnas

Sanatoorium asub Läti piiri lähedal Narochansky looduskaitsealal.

sanatoorium

See on kuulus tänu Narochi järve mineraalveele. Sanatoorium on kolmekorruseline hoone, otse järve kaldal Narochi kuurordi keskel. Just siin on arenenud infrastruktuur. Miinus – hoones pole lifti .

valgevene

Sanatooriumi Naroch meditsiiniline profiil: vereringesüsteemi haigused, seedetraktid, hingamisteed, närvisüsteem, luu- ja lihaskonna haigused.

Sanatoorium “Sputnik” Narochansky piirkonnas 4*

Sanatoorium asub Valgevene maalilises kohas Narochi kuurordi territooriumil.

valgevene

“Sputnik” sobib ideaalselt lastega peredele, siin on olemas lastetuba. Sanatooriumis on spaakeskus ja soolaruum, mis on lastele väga kasulik. Siin on olemas  pere- ja kahetoalised sviidid. Samuti olemas väga hea  hambakliinik, mis meelitab siia külalisi.

valgevene

Sanatooriumi Sputnik meditsiiniline profiil: vereringesüsteemi haigused, seedetraktid, hingamisteed, närvisüsteem, luu- ja lihaskonna haigused ning sidekude.

Sanatoorium “Priozerny” Narochansky piirkonnas 4*

Sanatoorium asub ka Narochi kuurordi territooriumil.

valgevene

Ideaalne peredele. Siin on ka lastetuba. Siin on üks parimaid spaakeskusi ja mineraalveega bassein. Palju sportlikke tegevusi – kabe, male, piljard, jalgrattad, kepikõnd.

sanatoorium

Sputnik sanatooriumi meditsiiniline profiil: vereringesüsteemi, seedetrakti, hingamisteede, urogenitaalsüsteemi, luu- ja lihaskonna haigused ning sidekoe haigused.

Sanatoorium Krynica Minski lähedal

Sanatoorium asub Minski piirkonnas, Zhdanovichi kuurordis.

valgevene

Sanatoorium asub otse veehoidla kaldal, 12 kilomeetri kaugusel Minskist. Kombineerige ravi ja puhkus Valgevene pealinna ekskursiooniga. Sõidad väikebussiga ja 15 minuti pärast oled Valgevene pealinna kesklinnas.

valgevene

Sanatooriumi Krynica meditsiiniline profiil: hingamisteed, naiste ravi, vereringesüsteem, luu- ja lihaskonna süsteem.

Spaareisid Valgevene.

Spaatuurid kolmeks päevaks on  suurepärane võimalus lõõgastuda ja oma tervist parandada. Sellised ekskursioonid sisaldavad tavaliselt ka meditsiinilisi protseduure ning ekskursiooniprogrammid. See on uus pakett, mis on muutunud populaarseks. Miks peate reisifirmaga Mari ühendust võtma? Nad saavad vastata  teie transpordiga seotud küsimustele, pakkuda häid võimalusi ja hindu ning annavad nõu, milline sanatoorium on teie jaoks parim.

Kõik küsimused hindade, programmide, sanatooriumide kohta Valgevenes võite esitada  ettevõtte Mari spetsialistidele telefonil (+371) 292 471 10 või +37165429773 või e-posti teel: info@mari.lv

Mind leiate sotsiaalmeediast Facebookis ja Instagramis. Liituge TravelBlog Balticu uudistega ja lugege reisimisest Baltikumis ja mujal maailmas, palju huvitavat ootab Sind! Lugege, liituge, kommenteerige ja jagage oma muljeid.

Samuti võite minuga ühendust võtta, kui olete huvitatud koostöös. Pakume turismitoodete ja -teenuste reklaamimist veebisaidil, ajalehedes, kirjanduses, sotsiaalvõrgustikes ja muus meedias. Lätis, Leedus, Eestis ja mujal. Teeme igasuguse keerukusega foto-, heli- ja videosisu. Kui soovid lähemalt arutleda , võta julgelt ühendust: alexander@travelblog.lv